Enduro Stage Race

Probe Speciale Enduro

Concursul de enduro va consta in parcurgerea a 4 probe speciale si a transferurilor dintre ele. Veti avea aproape integral transfer ciclabil, ce poate fi realizat la pedala. Insa, pentru ca vorbim despre un sport unde potecile faine sunt la mare cautare, va trebui sa munciti, adica sa faceti un scurt push bike, pentru a ajunge la startul uneia dintre probe, respectiv cea care incepe de la punctul seismic de deasupra poienii Muntele Rosu. Aproape toate potecile mentionate mai jos sunt ciclabile, cu mentiunile pe care le-am lasat mai jos.

Vom anunta orice modificare, pe masura ce o finalizam, urmand ca varianta finala a traseelor sa o integram si in Trailforks.


PS 1: Gummy Bear

La Aceasta prima editie a Red Mountain Enduro, PS1 va purta numele “Full Speed”, reprezentand chiar sloganul sponsorului nostru principal, CTP. Pe Aceasta cale dorim sa le multumim din nou pentru sustinerea oferita. Fara ajutorul primim din partea CTP, ne-ar fi fost aproape imposibil sa pornim pe acest drum frumos, care este Red Mountain Enduro

La concurs, poteca va incepe de la statia de monitorizare seismica si va cobori pe poteca turistica ce vine de la Gropsoare. La intrarea in Poiana Muntele Rosu se va bifurca si va intra pe poteca noua, pe langa gardul centrului seismic, prin fata pe la baza salvamont si apoi in padure pe poteca noua. In total va avea 2.1km si vreo 380,m diferenta de nivel de coborat. Portiunea de sus este catalogata drept black diamond, iar cea de sub baza salvamont este flowy si rapida. Se termina la observatorul de ursi, iar de acolo veti avea un transfer inapoi pe drumul forestier si poteca turistica punct albastru, ce urca inapoi la Muntele Rosu.


PS 2: Jungle Boogie

Poteca este complet finalizata, ciclabila, cu un transfer curatat si marcat, de la raul unde se termina pana la prima serpentina de la DC22 ce urca spre Muntele Rosu.

Go ride it and have fun!

Mai multe detalii aici.


PS 3: Loosey Goosey

Si aceasta poteca este complet finalizata si ciclabila. Urcarea se face de la intersectia DC22 cu vechiul forestier ce pleaca spre Valea Berii. Transferul catre start se face pe Loosey Goosey 2, paralel cu poteca, pornind de la intersectia DC22 cu forestierul de urca dinspre Valea Berii; este gandit ca o urcare la proba de EMTB, dar poate fi folosit si ca poteca de dat la vale, cu mentiunea ca la un moment dat trebuie sa treceti pe poteca principala (la distanta de doar cativa metri de aceasta).

Nici jos nu am curatat transferul, insa ea va lasa la 5m de DN1A, de acolo intrati repede pe Valea Berii pe langa fabrica de apa Keia si apoi urctai pe acelasi forestier de langa cantonul de exploatare silvica.

Mai multe detalii aici.


PS 4: Malademna

Ea pleaca de la poiana Muntele Rosu, din apropiere de Cabana Silva. Merge pe o portiune de poteca de oi pana se inteapa cu traseul turistic punct albastru, urmeaza acest traseu cateva sute de metri si trece pe o scurta portiune comuna cu PS1, ca apoi sa continue paralel cu pct albastru, pana la momentul in care se lasa spre stânga, ajungand tot in zona obersvatorului de ursi, finishul fiind foarte aproape de cel de la PS1.

Transferul iinapoi spre poiana Muntele Rosu se va face pe acelasi traseu ca si transferul PS1 – PS2.

Malademna on Trailforks.com


Sponsori & Parteneri 2023


Organizatori si suport logistic