Format cursa EMTB

Format cursa EMTB

Am vrut sa realizam o cursa de EMTB ca o experienta ce vrea sa va faca sa bucurati de poteci si de timpul petrecut pe bicicleta voastra. Suntem la prima editie si principala noastra preocupare va fi sa va oferim cea mai faina experienta de cursa, tocmai ca sa reveniti si in anii urmatori. Astfel, dupa ce ne-am sfatuit cu oameni deja experimentati in domeniu, astfel ca formatul cursei de EMTB de sambata, 24 iunie va fi urmatorul:

Cursa se va desfasura ca sub formatul unui individual time trial. Adica veti pleca pe rand pe traseu, la interval de 1 minut unul fata de celalalt. Astfel nu va veti inghesui la intrarea pe segmente si veti putea sa va concentrati la cursa voastra. Este efectiv o simulare a unei curse de enduro.

Pentru a nu avantaja riderii cu bicicletele cu baterii mari, sau cei care nu au limitare de viteza, formatul cursei de EMTB va consta in parcurgerea unei bucle (traseul inca nu este definitivat, cel de jos e in lucru). Pentru parcurgerea buclei veti avea un timp limita, pe care il vom comunica inainte de cursa. Iar pe parcursul buclei vom avea cateva zone tehnice, provocatoarea atat la urcare cat si la coborare. Aceste zone se vor cronometra, dar nu si segmentele de legatura dintre ele (cele pe forestier sau scurta portiune de asfalt). Astfel, castigatorii vor fi cei care au cei mai mici timpi insumati pe aceste segmente, dar care au terminat toata bucla in timpul limita impus.

Aducem aceste modificari, tocmai pentru a nu avantaja riderii fara limitare de viteza pe zonele usoare, sau pe cei cu baterii mari, care nu isi pun problema autonomiei. Punem accent numai pe tehnica si incercam sa aducem cat mai aproape disciplina de enduro de cea de EMTB.

Si nu uitati, cine se inscrie la EMTB are automat inscriere gratuita si la cursa de enduro de duminica.

Mai multe detalii, AICI.


Sponsori & Parteneri 2024


Organizatori si suport logistic

No Comments

Reply