Cursa EMTB

Lucram sa construim un nou trail park, ce se va folosi toate elementele naturale pe care terenul de la Muntele Rosu ni-l ofera. Concurs de EMTB va uni toate cele 4 probe speciale din cadrul cursei de enduro. Am studiat atent ce ne-a oferit muntele si am legat probele speciale cu ajutorul unor poteci turistice deja existente, dar si cu poteci proaspat construite de noi.

Format cursa EMTB

Am vrut sa realizam o cursa de EMTB ca o experienta ce vrea sa va faca sa bucurati de poteci si de timpul petrecut pe bicicleta voastra. Suntem la prima editie si principala noastra preocupare va fi sa va oferim cea mai faina experienta de cursa, tocmai ca sa reveniti si in anii urmatori. Astfel, dupa ce ne-am sfatuit cu oameni deja experimentati in domeniu, astfel ca formatul cursei de EMTB de sambata, 24 iunie va fi urmatorul:

Cursa se va desfasura ca sub formatul unui individual time trial. Adica veti pleca pe rand pe traseu, la interval de 1 minut unul fata de celalalt. Astfel nu va veti inghesui la intrarea pe segmente si veti putea sa va concentrati la cursa voastra. Este efectiv o simulare a unei curse de enduro.

Pentru a nu avantaja riderii cu bicicletele cu baterii mari, sau cei care nu au limitare de viteza, formatul cursei de EMTB va consta in parcurgerea unei bucle (traseul inca nu este definitivat, cel de jos e in lucru). Pentru parcurgerea buclei veti avea un timp limita, pe care il vom comunica inainte de cursa. Iar pe parcursul buclei vom avea cateva zone tehnice, provocatoarea atat la urcare cat si la coborare. Aceste zone se vor cronometra, dar nu si segmentele de legatura dintre ele (cele pe forestier sau scurta portiune de asfalt). Astfel, castigatorii vor fi cei care au cei mai mici timpi insumati pe aceste segmente, dar care au terminat toata bucla in timpul limita impus.

Aducem aceste modificari, tocmai pentru a nu avantaja riderii fara limitare de viteza pe zonele usoare, sau pe cei cu baterii mari, care nu isi pun problema autonomiei. Punem accent numai pe tehnica si incercam sa aducem cat mai aproape disciplina de enduro de cea de EMTB.

LA CURSA DE EMTB (SAMBATA) CAT SI LA CATEGORIA DE EMTB ENDURO (DUMINICA), PARTICIPANTII AU VOIE SA INCEAPA CURSA CU O SINGURA BATERIE.

Si nu uitati, cine se inscrie la EMTB are automat inscriere gratuita si la cursa de enduro.

Acesta a fost traseul EMTB 2023. Cel de 2024 este inca in lucru si il vom comunica mai aproape de eveniment.

Puteți descarca traseul cursei de EMTB accesand Garmin Connect din harta de mai sus

Iata principalele 4 poteci cu care va veti delecta la proba de EMTB. Pe langa acestea, avem niste singletrack de exceptie si pe portiunile de urcare, care va vor testa biclele, skillul dar si functiile de push assist, mai ales la traversarea unor paraie. This is real MTB!


Sponsori & Parteneri 2024


Organizatori si suport logistic